Ventilatie: van noodzaak tot comfort

Vroeger kwam de verse lucht door kieren en spleten de huizen binnen zodat er sprake was van een natuurlijke ventilatie. Vandaag de dag wordt er zodanig gebouwd dat een huis als het ware hermetisch ingepakt is. Vandaar dat ventilatie in een woning een noodzaak geworden is.

Voordelen

  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Goede prijssetting
  • Comfort verhogend
  • Energiebesparend
  • Grote betrouwbaarheid
  • Balansventilatie op basis van reële meetresultaten
  • Al onze installaties zijn reinigbaar

Ventilatieverslaggever

Wij kunnen ook optreden als ventilatieverslaggever - voor het volledige pakket van de verslaggeving, van coördinatie tot mechanische debieten en rapporteringen.

Hoe gaan wij te werk

Eerst kijken wij welk systeem het best overeenkomt met uw wensen, noden en de mogelijkheden van het huis. Aan de hand van het grondplan (en het eventuele EPB-verslag) kan E.A.V.O. vervolgens een budget bepalen dat slechts minimaal zal afwijken van de effectieve kosten.

Bij verdere interesse komen wij ter plaatse om het definitieve leidingtraject te bepalen. Dit is nodig om alle mogelijke onvoorziene omstandigheden bij installatie te voorkomen.

Alle leidingen worden liefst in ronde, vaste gegalvaniseerde kanalen uitgevoerd.

Alle ronde gegalvaniseerde onderdelen bezitten een dubbele Epdm-dichting, zodanig dat de installatie luchtdicht kan afgewerkt worden. Elke installatie wordt voorzien van geluidsdempers.

Eén van de eerste werken na de ruwbouw is het plaatsen van het leidingenstelsel tot aan de locatie waar de ventilatie unit dient te komen. Deze ventilatie unit wordt - om diefstal op de werf te vermijden - pas geplaatst wanneer de afwerking van de woning zijn eindfase nadert.

Onmiddellijk na het plaatsen wordt de installatie volledig afgeregeld zodat het systeem volledig in balans is. Na de afregeling zorgen wij voor de nodige documenten voor de EPB-verslaggever.

Wat kunnen wij voor u betekenen

E.A.V.O. onderscheidt zich omwille van zijn doorgedreven advies en persoonlijke aanpak. Zo kunnen wij de installatie voor u uitvoeren, maar kan er ook gebruik worden gemaakt van een zelfbouwpakket waarbij wij u alles aanleren en u op weg helpen. Indien gewenst kunnen wij u gedurende het ganse proces assisteren zowel ter plaatse als telefonisch. Zo kunt u gerust zijn dat het eindresultaat een professioneel geplaatste en perfect afgeregelde installatie is. U bespaart op de installatiekosten en wij zijn zeker dat ons hoogwaardig materiaal correct geïnstalleerd wordt. Klik hier voor meer info.

 

Contacteer ons snel

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze oplossingen voor ventilatie. Dankzij onze eigen plaatsingsdienst kan E.A.V.O. u steeds een oplossing bieden op maat van uw wensen.

Gottemstraat 43
8720 Dentergem - Gsm: 0474 81 84 28